fbpx

Wat zijn in 2021 de beste tijden om te posten op Social Media?

Social Media verandert veel door de jaren heen, ieder jaar komen er nieuwe features, nieuwe social media kanalen en gaan ze anders werken. Hierom is het belangrijk goed bij te houden welk kanaal je wanneer inzet en natuurlijk óók hoe laat. In deze blog lees je een tip van Sommet en in onze andere blogs vind je ook andere tips op het gebied van SEO, SEA, social media en conversie optimalisatie. Vandaag vertellen wij jullie wat de beste dagen en tijdstippen zijn om een bericht op social media te publiceren.

Beste tijden afhankelijk van jouw doelgroep

Als je een bericht op je social media plaatst, is het belangrijk dat deze opgemerkt wordt. Het bereik van je social media bericht is niet alleen afhankelijk van het bericht zelf. Nee, ook wanneer en hoe laat je het plaatst is van belang. Dit is sterk afhankelijk van de doelgroep waarop je focust. Op sommige dagen en tijdstippen staat je doelgroep namelijk meer open voor jouw berichten dan op andere tijden. Het tijdstip waarop je jouw content moet plaatsen is dus bepalend of je content gezien wordt. Hierbij is het belangrijk om specifiek naar jouw situatie te kijken, want dit is voor iedere doelgroep en ieder medium verschillend. In deze blog gaan we niet van een specifieke doelgroep uit, dus ga vooral testen met je eigen doelgroep! Daarna analyseren en bekijken welke post het beste effect heeft gehad voor jou. 

Nog geen data? Dit zijn de beste tijden over het algemeen

Weet jij nog niet wat de beste tijd om op social media te posten is? Ondanks het voor iedereen verschillend is, zijn er verschillende onderzoeken geweest naar dagen en tijdstippen waarop social media posts het meeste engagement bereiken. Hieronder vind je een overzicht met dagen en tijden per platform, waarmee je kunt zien wat de beste dag en tijd is om een bericht op social media te publiceren.

Beste dag en tijdstip om te posten op social media

Zorg dat je uiting klaar is op het juiste moment

Onthoud: Zorg dat je uiting klaar staat om gepost te worden op deze tijden. Youtube heeft vaak nog even nodig om de video goed te keuren, hetzelfde geldt voor advertenties op alle platformen. De “normale” organische berichten hoeven niet goed gekeurd te worden en verschijnen dus direct na het posten op de tijdlijn van jouw doelgroep.

Verschil tussen sociale platformen en business platformen

Ondanks dat LinkedIn en Twitter natuurlijk ook social media platformen zijn, zijn deze wel werk gerelateerd. Het is dus ook niet vreemd dat we een scheiding zien tussen de weekenden en doordeweekse dagen. Ben je van plan om Twitter en LinkedIn te gaan inzetten, doe dit dan niet in het weekend. Instagram gebruiken we vaak als ontspanning tijdens werktijd, niet voor niks laat de piek zich zien op maandag t/m donderdag tussen 11:00 en 13:00 waarbij woensdag de beste dag is. De reden van 11:00 – 13:00? Lunchtijd!

De overige social media kanalen laten juist een piek zien in het weekend. Facebook laat weten dat de beste dagen donderdag t/m zondag zijn. YouTube kijken we ook het vaakst in een lazy weekend, posten moet je ’s ochtends doen, kijken doen we de hele dag.

Social Media

Kalender 2022

Scoor meer likes, volgers & views.

Download onze gratis Social Media kalender boordevol inspiratie.

Ben je klaar voor de volgende stap omhoog?

Schuif aan voor een adviesgesprek met onze experts

TOP