Beoordeling: 4,9 / 5
10 jaar ervaring
Full service experts

10 Tips voor meer volgers op Instagram


Hoe krijg ik meer volgers op Instagram?

Per branche kan het erg verschillend zijn of Instagram bij jouw bedrijf past. Instagram staat bekend als een creatief medium waarop veel bewegende beelden en toffe content te zien is. Het kan dus zijn dat Instagram misschien niet óf juist wél de beste keuze is voor jouw dienst of product. Toffe trendy producten zullen waarschijnlijk beter presteren op Instagram dan een accountantskantoor. Heb jij mooie dingen om te laten zien en toffe content die je wilt delen? Dan kan Instagram zomaar wat moois voor jou betekenen. Vraag je jezelf nu af; “maar hoe krijg je meer volgers op Instagram?” Lees dan snel verder want in deze blog lees je 10 tips voor meer volgers op Instagram.


Tip 1: Stel haalbare doelen voor jouw Instagram pagina (vb. 100 volgers of 5 meer likes dan vorig bericht)

Wat iedere nieuwe Instagrammer zich afvraagt is natuurlijk: Hoe kom ik aan de eerste 100 of zelfs 1000 volgers op Instagram? Begin met het stellen van haalbare doelen. Een eerste doel kan bijvoorbeeld 100 volgers zijn. Vraag je collega’s, vrienden, familie en andere bekenden om jouw pagina te liken en om zoveel mogelijk jouw posts te liken, delen en reacties te plaatsen. Hiermee bouw je alvast een basis op voor jouw account. Vind je het lastig om naar meer volgers op Instagram toe te werken? Probeer dan eerst een kleiner doel, zoals het creëren van zoveel mogelijk likes op een Instagram-bericht. Als je deze kleine doelen haalt kijk dan vervolgens verder naar wat grotere doelen. Let op! Ze moeten wel haalbaar zijn. Een doel om binnen de eerste week meer dan 5000 volgers op Instagram te hebben is natuurlijk niet realistisch en kan minder motiverend werken.


Tip 2: Koop nooit Instagram volgers!

Ik weet het.. Het is aantrekkelijk om meer volgers op Instagram te kopen, maar neem van ons aan: doe het niet! Als je met je nep volgers onder de aandacht bent gekomen bij Instagram dan komen ze in actie en zullen er ook consequenties zijn voor jouw account en dus ook jouw bedrijf. Een andere reden om het niet te doen is dat de nep volgers niet in jouw doelgroep zitten en jouw boodschap dus niet bij de juiste mensen terecht komt. Naast dat de boodschap niet bij de juiste mensen terecht komt, zullen jouw nep volgers ook geen berichten liken, berichten opslaan of doorklikken naar jouw website. Als laatste reden om geen Instagram followers te kopen, is omdat Instagram ook veel nep volgers verwijderd. Het loont dus niet om ze te kopen als ze daarna weer verwijderd worden.


Tip 3: Plaats content die bij jouw merk en doelgroep past

Het constant plaatsen van berichten wordt steeds minder belangrijk, het gaat echt om wát je plaatst en wanneer. Zorg dat de content die je plaatst relevant is voor je doelgroep. Ook wordt het steeds belangrijker om jezelf te laten zien, het liefst in bewegend beeld. Ja, je hoort het goed! Maak video’s van jezelf. Laat je inspireren door accounts die hetzelfde doen, denk hierbij eens aan de politie, die vloggen wat af. Een mooi voorbeeld is Homestock. Zij maken regelmatig Instagram Stories met hun meubels en combinaties daarvan. Qmusic maakt iedere dag wel compilaties van DJ’s die de fout ingaan of in de slappe lach blijven hangen. Nou willen we natuurlijk niet zeggen dat je deze accounts moet kopiëren maar kijk wat bij jou past. Verkoop je producten en kan je hierover vloggen? Probeer het eens! Bekijk en analyseer de cijfers en bepaal aan de hand daarvan welke strategie bij jouw merk en bedrijf past. Last but not least, een strategie vormgeven en uitrollen heeft tijd nodig. Geef het niet te snel op.


Tip 4: Maak een bio die bij jou of jouw bedrijf past

Een goede bio (= biografie bovenaan jouw pagina) heeft een aantal kenmerken. Vertel altijd wat jouw merk en bedrijf doet. Bijvoorbeeld: kledingwinkel, waterschap, marketingbureau, etc. Vertel daarnaast beknopt wat jouw KPI’s zijn. Zoals: Duurzaam, jezelf zijn, te koop via bol.com, beter leven, samen groeien, etc. Houd dit kort en bondig want een bio moet kort, bondig en duidelijk zijn.

Onder jouw instagram posts kan je geen website url klikbaar maken. Wat een bekend hulpmiddel is om dit op te lossen is als onderschrift #linkinbio te gebruiken. Hierdoor weten de followers en potentiële followers dat ze snel kunnen schakelen naar de website in 2 kliks.


Tip 5: Meer instagram volgers met goede #Hashtags

Vaak lijken hashtags zo makkelijk te gebruiken maar hier schuilt een hele strategie achter. De strategie achter hashtags is dat je grote en kleine hashtags hebt. Onder de veel gebruikte en dus grote hashtags worden vaak duizenden posts per uur geplaatst, hierdoor verdwijnt jouw post snel weer en is de kans heel klein dat iemand jouw post nog via hashtags tegenkomt. Ga in plaats daarvan opzoek naar kleinere (niche) hashtags. Gebruik de kleinere hashtags van een paar honderd berichten, de kans is groot dat jouw post daar tussen blijft staan. Blijf vooral experimenteren of hashtags voor jou werken en welke jouw bedrijf verder helpen. Probeer er een aantal tegelijk en wissel om de zoveel tijd om. Houd bij hoeveel likes en nieuwe volgers je per bericht binnenhaalt. Wat soms ook kan helpen is andere berichten van dezelfde hashtag te liken, jouw bericht komt hierdoor onder de aandacht bij dezelfde kleine hashtag.


Welke hashtags moet je gebruiken en hoeveel hashtags moet je per bericht gebruiken?

Gebruik geen tientallen hashtags onder jouw post, dat schiet niet op en maakt het geheel erg slordig. Je kunt beter een aantal goede hashtags gebruiken dan tientallen zonder betekenis. Gebruik liever ook geen hashtags die niks te maken hebben met je post. Een bericht over Instagram marketing heeft niks aan de hashtag #geschrevendoorbritt.


Tip 6: Groeien op Instagram met gesponsorde berichten

Als je genoeg marketing budget hebt zijn gesponsorde berichten natuurlijk altijd goed voor meer naamsbekendheid, maar wist je dat je ook een betrokkenheid campagne kan instellen? Dit zorgt voor meer likes op je pagina of op je berichten, reacties en deelacties. Wanneer iemand op jouw bericht reageert is de kans aanwezig dat ook vrienden en volgers van die persoon jouw bericht zien. Deelacties spreken hierbij voor zich, als iemand jouw post deelt op zijn of haar tijdlijn zien ook al hun vrienden de Instagram post. Over deelacties gesproken. Zo kom ik bij tip 7.


Tip 7: Like deze pagina voor …

Je ziet ze vast wel eens voorbij komen: “like en deel dit bericht en maak kans op een shoptegoed van €50″. Niet alleen tante Tiny en ome Kees delen mee voor een weekendje CenterParcs, ook de jongere generatie doet hieraan mee, zo deelt kledingmerk Loavies regelmatig €50 aan shoptegoed uit voor een repost op je Instagram story. Het is misschien wat achterhaald maar als dit bij je merk en identiteit past kán het goed werken. Let hierbij wel op: kijk écht eerst of dit bij de merkidentiteit past, profileer jij je als een luxer of duurder merk? Doe het dan vooral niet.


Tip 8: Zorg altijd voor kwalitatief goede content

Content is key! Om meer volgers op Instagram te creëren moet je zorgen voor kwalitatief goede content. Zorg dat de foto’s en video’s altijd een goede beeldkwaliteit hebben. Een beeld vol met pixels straalt uit dat je er geen moeite voor hebt gedaan, dat vinden je volgers niet tof. Probeer ook gebruik te maken van een huisstijl waarmee je alle foto’s binnen het account verbindt. Deze kun je ook doortrekken naar je website en andere social media kanalen. Zo weten je volgers je altijd te vinden.


Tip 9: Tijd om te posten op Insta

Meer volgers op Instagram kan je ook bereiken door berichten te posten wanneer mensen online zijn. Voor een zakelijk account zullen de volgers tijdens kantoortijden vaker op jouw profiel uitkomen. Als jij je richt op de consumenten zullen deze tijdens kantooruren minder actief zijn op Instagram. Om meer volgers op Instagram binnen te halen zal je dus buiten kantoortijden om moeten posten. Maar denk ook eens aan de lunchpauze, een goed voorbeeld hiervan is McDonalds. Zij plaatsen (gesponsorde) berichten over hun ontbijtmuffin om 07.00, een break om 15.00 en de lekkerste Mc Flurry’s om 18.00. Ze bereiken hiermee niet alleen de doelgroep buiten kantoortijden maar bereiken de doelgroep ook emotioneel. Een slimme zet dus! Kan jij een soortgelijke strategie ook uitvoeren voor jouw volgers?


Tip 10: Zorg dat jouw Instagram overal zichtbaar is

Maak aan iedereen duidelijk dat jij actief bent op Instagram en maak het makkelijk voor nieuwe mensen om je te volgen. Denk hierbij eens aan jouw website, Facebook, email handtekening of visitekaartje. Het overal toevoegen van de icoontjes maakt mensen nieuwsgierig. Maak waar mogelijk de icoontjes klikbaar. Klikbaar maken betekent dat er een linkje achter zit die direct op jouw Instagram pagina uitkomt. Voor meer volgers op Instagram moet je het zo makkelijk mogelijk maken om je te volgen.


Instagram groei strategie voor bedrijven met Sommet Media

Al deze Instagram tips samen dragen bij aan meer volgers op Instagram, los van elkaar hebben ze nét te weinig effect om jouw Instagram pagina écht te boosten. We raden je daarom ook aan om aan de slag te gaan met het schrijven van een plan, zonder plan en concrete doelen is het lastig om koers te houden. Naast het opstellen van doelen die jij met jouw pagina wilt bereiken moet je ook opstellen hoe je die doelen wilt bereiken en met welke middelen. Als je er gaande weg achter komt dat je bepaalde kennis of tools mist, kan je plan vertraging oplopen of in het slechtste geval stil komen te liggen.

Ben je geen ster in het schrijven van (marketing) plannen? Dan kan Sommet Media jou daarbij helpen. We stellen samen haalbare doelen en bepalen welke weg we moeten nemen om daar te komen. Ook als jij een perfect plan hebt geschreven over hoe jij meer volgers op Instagram gaat behalen maar nog wel hulp nodig hebt bij de uitvoeren kunnen we meekijken. We zijn uiteraard ook te bereiken voor gewoon wat advies of als sparringpartner. Als je hier vragen over hebt schroom dan niet om een berichtje te sturen of pak de telefoon op en geef ons een belletje!


Veelgestelde vragen over Instagram

Maxime

Maxime

Social Media Expert

Neem contact op met onze expert en zie wat we voor jou kunnen betekenen.

Gerelateerde blogs

Klaar voor de stap omhoog?

Wil je meer halen uit je website, webshop en online marketing? Als full service internetbureau bieden wij alles onder één dak aan.