fbpx

Wat is het beste tijdstip om te posten op Social Media?

Deze week weer een nieuwe Tip van Sommet. In de komende weken vind je hier onder andere tips over adverteren op Facebook of hoe je het best een website kan promoten. Vandaag vertellen wij jullie wat de beste dagen en tijdstippen zijn om een bericht op social media te publiceren.

Als je een bericht op je social media plaatst, is het belangrijk dat deze opgemerkt wordt. Het bereik van je social media bericht is niet alleen afhankelijk van het bericht zelf. Nee, ook wanneer je het plaatst is van belang. Op sommige dagen en tijdstippen staat je doelgroep namelijk meer open voor jouw berichten. Het tijdstip waarop je je content moet plaatsen is dus bepalend of je content gezien wordt. Hierbij is het belangrijk om specifiek naar jouw situatie te kijken, want dit is voor iedere doelgroep en ieder medium verschillend. Het is belangrijk om te testen en daarnaast ook om de verzamelde statistieken te bekijken, zodat je weet wanneer jouw doelgroep actief is.

Weet jij nog niet wat de beste tijd om op social media te posten is? Ondanks het voor iedereen verschillend is, zijn er verschillende onderzoeken geweest naar dagen en tijdstippen waarop social media posts het meeste engagement bereiken. Hieronder vind je een overzicht met dagen en tijden per platform, waarmee je kunt zien wat de beste dag en tijd is om een bericht op social media te publiceren.

Social Media

Kalender 2021

Scoor meer likes, volgers & views.

Download onze gratis Social Media kalender boordevol inspiratie.

Ben je klaar voor de volgende stap omhoog?

Schuif aan voor een adviesgesprek met onze experts

TOP