Beoordeling: 4,9 / 5
10 jaar ervaring
Full service experts

#1 Social media kalender 2024 – Nu Gratis

Meer inspiratie nodig om jouw bedrijf beter te laten scoren op social media? Download hier direct gratis dé Social Media Inhaakkalender van 2024.

Gratis download

Social Media Kalender van 2024

Voor het vijfde jaar op: de Social Media Inhaakkalender, editie 2024. Ben je een bedrijfseigenaar, content marketeer of social media expert? Dan biedt onze contentkalender alle inspiratie om jouw doelgroep te bereiken in 2024. Want deze social media kalender zit boordevol feestdagen en andere bijzondere dagen. Allemaal mooie momenten om opvallende content te maken voor Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Snapchat en TikTok. Zet jij ook jouw bedrijf op een originele manier online op de kaart? Download ‘m snel!

Klanten waarvoor we social media inzetten

Website vindbaar maken Sommet Media BOHLT
Logo Salora

Altijd bij de hand

Inhaakkalender in PDF

Download gratis de inhaakkalender in PDF. Sla het op je bureaublad op of print het en hang het op een plek waar je goed zicht op hebt. Want elke maand hebben we meerdere inhaakdagen om op in te spelen. Van nationaal bekende dagen tot internationale feestdagen waar je heel handig op in kan spelen. Ook handig: bij ieder inhaakmoment staat een hartjessymbool met een cijfer. Dat is de mate van populariteit waarover op social media wordt gesproken. Zo kan je nog beter inschatten wat de impact is van jouw social post!

Voorbeelden van bijzondere dagen uit de Social Media Kalender 2024:

  • De olympische zomerspelen in Parijs
  • Black Friday
  • Halloween
  • Het EK voetbal in Duitsland
  • Wereld zwerfdierendag
  • Dag van de oprichting van Sommet Media 
  • En natuurlijk nog 181 meer inhaakdagen!

Must read

7 tips voor een geslaagde post

Tip 1 – Maak jouw merk en de inhaakdag één

Gebruik niet zómaar een inhaakdag, maar zorg ervoor dat je de bijzondere (feest)dag verbindt met jouw merk of bedrijf. Hoe beter jouw inhaker in verband staat met het bedrijf, hoe eerder mensen jouw bericht zullen liken, delen of een reactie zullen plaatsen.

Tip 2 – Persoonlijke content scoort

Het is 100% bewezen dat persoonlijke content beter scoort dan een statisch product of voorwerp. Mensen willen zien, voelen, merken, horen wie er achter het bedrijf zit en willen zich verbonden voelen. Geef jouw merk en bedrijf een gezicht en vergroot de kans dat volgers zich zullen associëren met jouw bedrijf.

Tip 3 - Zorg voor betrokkenheid

Wil je graag dat mensen op jouw bericht reageren? Zorg en dan voor dat mensen ook op iets kunnen reageren. Een vraag aan het einde zoals “wat doe jij op deze [speciale dag]?” of “wat vind jij hiervan?” zorgt ervoor dat mensen aangezet worden tot actie. En zorg zelf ook voor interactie door af en toe een leuke comment terug plaatsen.

Tip 4 – Denk buiten de gebaande paden

Ieder merk heeft al een inhaker op de Nieuwjaarsduik, vrijdag de 13e, Valentijnsdag enzovoort. Natuurlijk kun je hier óók op inspelen, maar het is nog leuker om op minder populaire dagen in te haken. Hiermee val je op en toon je creativiteit. Ook een voordeel: er zullen minder bedrijven zijn die hierop inhaken, waardoor je minder concurrentie hebt om op te vallen.

Tip 5 – Laat zien wie je echt bent

Authentieke content scoort. Een (onbewerkte) stock foto gebruiken is dan ook een no-go. Gebruik een afbeelding die met de inhaker te maken heeft én die volledig in jouw huisstijl is. Heb je nog geen huisstijlen wil je er 1 laten ontwikkelen? Bekijk dan hoe wij jouw nieuwe huisstijl kunnen ontwerpen.

Tip 6 - Neem niet alles té serieus

Humor scoort altijd. Probeer niet de volgende Coolblue of Bol te zijn, maar content met een knipoog kan prima mee in jouw totale contentkalender. Het is namelijk voor de volgers juist leuk om eens een andere kant van het bedrijf te zien dan normaal. Dit vergroot sympathie en de kans dat een bericht gedeeld wordt.

Tip 7 – Video’s trekken de aandacht

ESocial media gebruikers kijken veel langer naar video’s dan naar statische media. En tegenwoordig is video’s maken ook veel laagdrempeliger. Het hoeft ook niet van hoge kwaliteit te zijn wil je goed scoren. Denk maar aan de TikTok video’s met dansjes en grappige sketches. Veel daarvan zijn met de smartphone opgenomen.

Dé 7 tips voor goede content op een rij:

Hulp nodig?

Wil die leuke inhaker maar niet lukken? Of krijg je het maar niet voor elkaar om jouw Facebook, TikTok of Instagram following te laten groeien?

Veelgestelde vragen

Over de inhaakkalender

Een social media (inhaak)kalender is een makkelijk jaaroverzicht met alle belangrijke dagen om op social media op in te haken. Blijf actueel met je bedrijf en gebruik de Social media (inhaak)kalender voor 2023 om de juiste content te plaatsen.
Onze social media inhaak kalender helpt jou je social media content up-to-date te houden. Even geen inspiratie? Geen probleem. Met 165 inhaakdagen helpen we je graag op weg.