fbpx

WAT IS ZOEKMACHINEMARKETING?

Bij zoekmachinemarketing promoot je jouw diensten en/of producten bij zoekmachines zoals Google en Bing. Dit gebeurt middels advertenties, waarbij er alleen wordt betaald voor een behaald resultaat. Zoals een klik op een tekstadvertentie of een vertoning van een banner.

Het is een zeer effectieve manier van marketing, omdat advertenties worden getoond aan bezoekers met een informatiebehoefte of koopintentie.

ONZE AANPAK

We werken met duidelijke doelstellingen die met de klant is afgestemd. Wil je een branding campagne voor merkpromotie, meer verkopen via de webshop of offerteaanvragen via de website? Wij zorgen voor de beste instellingen en sturen altijd op het gewenste resultaat.

Onze online marketeers zijn gedreven om het beste uit de campagnes te halen. Periodiek worden de resultaten en uitgevoerde optimalisaties voor zoekmachine marketing in een rapportage gedeeld. Zo is er altijd 100% inzicht.

STARTEN MET ZOEKMACHINEMARKETING

Het is belangrijk om een aantal zaken helder te krijgen voor aanvang:

De zoekwoorden - Wat zijn de zoekopdrachten die jouw doelgroep gebruikt? Vooraf onderzoek laten uitvoeren kan in de rest van de campagne veel tijd én kosten besparen.
Het budget - De doelstellingen en het budget moeten op elkaar zijn afgestemd. Met een relatief klein budget is het niet realistisch om te adverteren in heel Nederland op tientallen zeer competitieve zoekwoorden.
Gewenste doelen - Wil je meer naamsbekendheid generen of moeten bezoekers tot actie overgaan? Bijvoorbeeld het aanvragen van informatie of een product bestellen. Elk doel vraagt om een andere aanpak.

MEER EXPERTISES

Bij het professioneel inzetten van zoekmachinemarketing horen een aantal expertises. Wij helpen bij het opzetten en uitvoeren hiervan.

Google Analytics - Een gratis tool waarmee je de effectiviteit van een website en online campagnes meet.
Google Tag Manager - Met GTM bespaar je voortaan veel gedoe rondom technische implementatie. Daarnaast creëer je ontzettend veel mogelijkheden met het meten van bezoekersgedrag.
Zoekwoord- en concurrentieonderzoek - Met slimme tools en methodes weten we precies de interessante zoekwoorden in kaart te brengen. Ook de online concurrentie nemen we onder de loep.

ONZE BELOFTE ALS ONLINE PARTNER

3 kernwaarden

Sommet-Media-internetbureau-Utrecht-logo-icoon-zwart

TOEGEWIJDE
PROFESSIONALS

We hebben een volledige focus op het behalen van succes en tevredenheid voor klanten. Vanaf de start streven we het hoogste niveau na. Je hebt één vast aanspreekpunt die meedenkt en nieuwe kansen benut.

Sommet-Media-internetbureau-Utrecht-logo-icoon-zwart

GERICHT OP HET
GEWENSTE RESULTAAT

Van tevoren besproken doelstellingen houden we altijd in het vizier. Denk aan verkopen via de webshop of demoaanvragen. Het behaalde resultaat delen we op heldere en transparante wijze.

Sommet-Media-internetbureau-Utrecht-logo-icoon-zwart

BETROUWBAAR
EN DYNAMISCH

De online markt is constant in beweging, dus wij ook. Onze gestructureerde én flexibele werkwijze maakt het mogelijk om snel te blijven schakelen. Ook onder onverwachtse omstandigheden.

Veelgestelde vragen over zoekmachinemarketing

Wat is zoekmachinemarketing?

Bij zoekmachinemarketing promoot je jouw diensten en/of producten bij zoekmachines zoals Google en Bing. Het is een zeer effectieve manier van marketing, omdat advertenties worden getoond aan bezoekers met een informatiebehoefte of koopintentie.

Wat betekent zoekmachine adverteren?

Advertenties in zoekmachines zijn een goed middel om relevant verkeer naar je website te leiden. Er wordt alleen betaald voor een behaald resultaat, zoals een klik op een tekstadvertentie of een vertoning van een banner.

Wat is een voordeel van zoekmachinemarketing?

Met zoekmachinemarketing kom je met gerichte advertenties bovenaan in de zoekresultaten van een zoekmachine te staan. Op deze manier trek je veel relevante bezoekers naar jouw website. Je betaalt per klik en je kan direct de resultaten analyseren.

Wil je vrijblijvend advies over de mogelijkheden?

Vul het formulier in en laat ons weten of je informatie wilt ontvangen over je nieuwe WordPress project of online marketing. Onze experts staan je graag te woord.

Vul het contactformulier in

TOP