Google score: 4,9 / 5,0
10 jaar ervaring
Full service experts

SEO copywriting uitbesteden: de juiste content voor jouw website

Je wilt hoger ranken in Google, meer leads genereren en gratis verkeer naar je website halen. Dan is sterke SEO copywriting onmisbaar. Laat je SEO copywriting daarom uitsteden aan Sommet Media. We zorgen ervoor dat je content goed aansluit op de informatiebehoefte van je doelgroep. Dit betekent goed leesbare teksten voor websitebezoekers én zoekmachines. Versla concurrentie in Google met teksten die geoptimaliseerd zijn voor de juiste zoekwoorden.
Koen Leenen Contact opnemen zoekwoorden onderzoek

Spar met onze SEO copwriter

Wil je jouw website teksten volledig SEO-proof geschreven hebben? Of simpelweg advies inwinnen? Neem vrijblijvend contact op!

De basis tot organisch succes

SEO copywriting

Je hebt een mooie website met pakkende teksten. Maar zijn dit wel teksten gebaseerd op een goede SEO strategie? Oftewel, zorgen deze teksten er ook voor dat je websitebezoekers krijgt?

Met SEO copywriting voor jouw website sluit de content perfect aan op de (zoek)behoefte van de bezoekers. De juiste zoekwoorden zijn strategisch verwerkt in de tekst die nog steeds lekker leest. Zo leggen we met SEO een sterke basis om meer gratis bezoekers naar je website te halen!

Copywriting voor jouw website content

De content die we voor je verzorgen lopen uiteen. Maar we starten altijd eerst met een zoekwoordonderzoek, erna schrijven we de content. Deze zoekmachinevriendelijk geschreven teksten zijn ook gericht op het aanzetten tot actie. Bijv. het downloaden van een brochure of inschrijven voor een training.

Bij copywriting voor je website kan je denken aan micro copy (bv. call-to-actions), short copy (bv. productomschrijvingen) en long copy (bv. volledige landingspagina’s). Dit is te plaatsen op een homepage, blog, diensten- of landingspagina, webshop of natuurlijk voor je gehele website. SEO copywriting is een vak apart en voor elke organisatie en pagina dient dit anders benaderd te worden.

Lees in onze blog eventueel meer over hoe we een zoekwoorden analyse uitvoeren.

Best SEO copywriting practices

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten voor het opstellen van sterke SEO teksten. En met stip op 1 staat: schrijf relevante teksten voor de doelgroep. Wanneer je schrijft voor de doelgroep i.p.v. krampachtige Google teksten, zal je vanzelf organisch beter gaan scoren. Verder houden we bij het schrijven altijd rekening met de volgende factoren:

Schrijf altijd aan de hand van bovenstaande SEO copywriting checklist en je zal merken dat de teksten beter scoren in Google.

Tot slot nog drie pijlers waar Google veel waarde aan hecht:

Wil je hier meer over weten? Check dan ook onze pagina over zoekmachineoptimalisatie.

SEO copywriting vs. copywriting

Zit er een verschil in? Jazeker! Met SEO copywriting beïnvloed je bewust zoekmachines. Snapt Google waar je tekst over gaat? Pas dan stuurt Google verkeer (echte bezoekers) door naar je website. Meer zichtbaarheid betekent meer gratis bezoekers, klikken en omzet! Dat is dus anders dan “traditionele” copywriting, waarbij de focus voornamelijk ligt op het schrijven van aantrekkelijke teksten.
Koen Leenen Contact opnemen zoekwoorden onderzoek

Neem gerust contact op met onze specialist.

Kom in contact met Koen.
Bel 030 – 227 0797 of mail naar [email protected]

Resultaatgerichte teksten

SEO copywriting uitbesteden aan een bureau

SEO copywriting uitbesteden bespaart je tijd. SEO ontwikkelt zich razendsnel en je kennis up-to-date houden vergt veel tijd. Een SEO copywriting specialist is op de hoogte van actuele strategieën en weet de focus te leggen op de punten die voor het snelste/beste resultaat zorgen. Met SEO copywriting voor je website maak je dus een waardevolle investering, want het levert meer leads/klanten op. Wil je het schrijven van de SEO copy toch zelf doen? Bekijk dan onze blog over hoe je het beste een SEO tekst schrijft. Toch meer weten over hoe een samenwerking voor jou kan werken? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!
De werkwijze van onze copywriter

Als eerste stellen we de vraag wat het doel is. Misschien wil je bestaande teksten laten herschrijven of wil je juist nieuwe landingspagina’s opzetten met heldere teksten. Als je wilt dat je SEO-tekst organisch goed presteert, dan is het belangrijk dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. Wij zoeken dit voor je uit zodat de tekst aansluit op de relevante zoekwoorden.

En misschien heb je een dienst of product waar we nog geen ervaring mee hebben. Dat is geen enkel probleem. We leren jouw bedrijf en aanbod eerst goed kennen en bestuderen de markt. Ook doen we onderzoek naar het zoekgedrag van de doelgroep. Zoals de zoekopdrachten en gestelde vragen dat ze gebruiken in Google. Zo brengen we alle informatie samen om tot aantrekkelijke SEO teksten te komen.

Veel gestelde vragen over

SEO copywriting op maat

Hebben we nog niet al jouw vragen over SEO copywriting beantwoord? Kijk dan hieronder of neem contact met ons op.
Bij SEO copywriting schrijf je prettig leesbare teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, zoals Google. Het doel van SEO-webteksten is om meer bezoekers via de zoekmachine naar je website door te sturen.
Bij copywriting schrijf je activerende teksten. Bij SEO copywriting schrijf je teksten op basis van de zoekwoorden waar mensen op zoeken. Het doel is om met SEO meer gratis bezoekers naar je website te krijgen via de zoekresultatenpagina van de zoekmachine, zoals Google.